Zatvori
Poslovni Puls
30/05/2016

Hong Kong ima najduži radni tjedan na svijetu

Sudeći prema nedavnoj anketi koju je provela Ujedinjena banka Švicarske, Hong Kong ima najduži radni tjedan s prosjekom od više od 50 radnih sati...

Pokrivajući 15 radnih sektora u ukupno 71 gradu, anketa je pokazala da je prosječno radno vrijeme u Aziji dulje negoli ono u Europi.

Hong Kong je zauzeo prvo mjesto s prosječnih 50,11 sati tjedno, Taipei je drugi s 41 satom, a slijede ga Tokio s 39,5 odnosno Peking s 37,42 sata.

Od 71 grada uključenog u anketu najkraći radni tjedan ima Pariz - 30,84 sata. Slijedi ga nešto južniji Lyon s 31,36 sati.

Francuska navodno uvodi još jednu novinu kako bi olakšala živote svojim radnicima. Ta država naime razmatra uvođenje novog zakona po kojem bi slanje poslovnih e-mailova u večernjim satima i vikendima bilo kažnjivo.

Osim toga objavljeni su podaci i o plaćenom godišnjem odmoru. Hongkonžani tako u prosjeku imaju samo 17,2 dana što je manje od prosjeka od ukupno 23, prenosi CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram