Zatvori
Poslovni Puls
30/05/2016

Grčka i Turska niskim cijenama privlače srbijanske turiste

Najtraženija destinacija za ljetovanje u predsezoni za građane Srbije i dalje je Grčka, kaže direktor nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije - YUTA Aleksandar Seničić...

Predsezona, kako kaže, za sada protječe dobro i nema problema niti žalbi turista.

"Ne očekujemo veće probleme, YUTA je ove godine izašla prvi put s garancijom putovanja za agencije, obavit ćemo i monitoring, a dostupni smo putnicima za svaku pomoć ukoliko zatreba”, kaže Seničić za Tanjug, a prenosi B92.

Turska, kako kaže, ove godine bilježi najveći pad.

“Ali bez obzira na to i dalje postoje organizirani polasci i za sve one koji su rezervirali smještaj, sve ostaje isto”, kaže Seničić.

On je dodao da je Turska ove godine značajno jeftinija nego ranije i da su aranžmani za neka od mjesta jeftiniji nego prošle sezone i do 50 posto.

Manje je zainteresiranih i za Egipat i Tunis.

Kako je dodao, Bugarska, Crna Gora, Italija i Španjolska bilježe blagi rast kada je u pitanju interes građana, u odnosu na prošlu sezonu.

Što se tiče cijena, one se za apartmane u Grčkoj u predsezoni, točnije krajem svibnja, u lipnju i u rujnu kreću od 55 eura do stotinjak eura s autobusnim prijevozom.

To praktično znači da su aranžmani za 50 posto jeftiniji nego u punoj sezoni. Slično je bilo i prošle godine.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram