Zatvori
Poslovni Puls
23/05/2016

Kineski turisti značajno utječu na rast globalnog gospodarstva

Nove analize pokazuju da kineski turisti svojim putovanjima u inozemstvo pomažu jačanju svjetskog gospodarstva...

Podaci koji su objavljeni na Svjetskoj konferenciji turističkog razvoja u Pekingu ukazuju na to da će broj turista iz Kine ove godine biti veći od 130 milijuna, što je za 10 posto više u odnosu na prošlu godinu.

Li Shihong, zamjenik ravnatelja Kineske nacionalne turističke uprave, iizjavio je da kineski putnici već pomažu u očvršćivanju svjetskog gospodarstva.

"Statistike Kineskog kluba za putovanja i turizam (CTTC, eng.) pokazuju da turistički sektor sada čini oko 10 posto svjetskog BDP-a i gotovo 10 posto radnih mjesta. Ti podaci pokazuju što je turistička industrija uspjela postići u razvoju svjetskog gospodarstva. Kao što je poznato, turizam igra veliku ulogu u svjetskom razvoju.".

Ravnatelj Kineske nacinalne turističke uprave Li Jinzao je izjavio da kineske vlasti planiraju jačanje promicanje putovanja kineskih turista.

"Inozemna putovanja iz Kine će u sljedećih pet godina postići broj od 600 milijuna. Želimo ojačati suradnju sa svim narodima kako bismo proširili raspon međunarodnog turističkog tržišta. S ciljem pružanja sigurnosti, pogodnosti i udobnosti, nastavit ćemo olakšavati naš vizni režim, pojednostavljivati postupke za ulazak u Kinu, skraćivati vrijeme putovanja i smanjiti putničke troškove za strane posjetitelje.", prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram