Zatvori
Poslovni Puls
16/05/2016

Vlahušić želi direktnu zračnu liniju New York - Dubrovnik

Prigodnom svečanošću održanom u restoranu „Klarisa“ u srijedu, 11. svibnja završen je dvodnevni posjet grupe od trideset izvršnih direktora Udruženja američkih touroperatora (USTOA), koje je u svojstvu domaćina i predsjednika TZ grada Dubrovnika pozdravio gradonačelnik Andro Vlahušić..

Dubrovački gradonačelnik se u uvodu kratko osvrnuo na bogatu povijest Dubrovnika kao nekadašnje snažne i samostalne države. Goste je upoznao s činjenicama da je upravo Dubrovačka Republika prva priznala Sjedinjene Američke Države, te da je među prvim državama u Europi zabranila trgovinu roblje, još prije 600 godina.

„Moj cilj kao gradonačelnika Dubrovnika daljnje je osnaživanje veza s SAD-om, te ponovno uvođenje izravne aviolinije New York-Dubrovnik, na kojoj je nekad prometovala kompanije PanAm, na čemu sam osobno angažiran. Izravna linija dva puta tjedno iz New Yorka bit će snažan doprinos boljem turističkom prometu tijekom zimskih mjeseci. Osobno kao gradonačelnik uz cijeli svoj tim, radimo na osmišljavanju atraktivnih zimskih događanja, poput uspješnog Dubrovačkog zimskog festivala. Ponosni smo i na činjenicu da je Dubrovnik sve poznatiji kao filmska destinacija - od 2011. godine kao King's Landing, glavni grad u „Game of Thrones“, najpoznatijoj seriji produkcijske kuće HBO, bili smo domaćini snimanja bollywoodskog spektakla „FAN“ s najpoznatijim indijskim glumcem Shakh Rukh Khanom, a nedavno je završeno snimanje novog nastavka planetarno popularne filmske franšize.“, rekao je Vlahušić.

Predsjednik USTOA–e Terry Dale u svom obraćanju iskazao je osobnu potporu projektu uvođenja izravnog leta za Dubrovnik iz New Yorka, zahvalivši domaćinima na gostoprimstvu i pohvalivši sva nastojanja gradonačelnika.

USTOA (United States Tour Operators Association) je profesionalno, dobrovoljno udruženje osnovano 1972. godine ss primarnim ciljem promicanja integriteta unutar turoperatorske industrije. Delegacija USTOA-e u Hrvatskoj boravi od 10. do 17. svibnja u organizaciji Glavnog ureda HTZ, TZ Dubrovačko-neretvanske županije i TZ grada Dubrovnika.

Gosti iz SAD-a u Dubrovniku su u 2015. godini bili na drugom mjestu s ostvarenim porastom od 23 posto u dolascima i 23 posto u noćenjima, odnosno 76.913 dolazaka i 238.226 noćenja u prošloj godini, a pozitivan trend ostvarenja nastavlja se i u 2016., stoga je neupitna važnost ovog posjeta radi daljnje promocije našeg grada na ovom važnom emitivnom tržištu.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram