Zatvori
Poslovni Puls
13/05/2016

Hrvatska bilježi najveći rast industrijske proizvodnje u EU

Hrvatska je u ožujku imala najveći rast industrijske proizvodnje na godišnjoj razini među zemljama Europske unije, pokazuju danas objavljeni podaci Eurostata...

Industrijska proizvodnja u Hrvatskoj u ožujku je porasla za 6,9 posto u donosu na isto razdoblje prošle godine. Na drugom mjestu nalazi se Švedska s porastom od 4,9 posto a slijedi Slovenija gdje je industrijska proizvodnja u godinu dana porasla za 4,4 posto.

Najveći pad na godišnjoj razini imala je Irska gdje je industrijska proizvodnja pala za 10,6 posto, a slijede Malta (-5,4 posto), Estonija (-4,8 posto) i Grčka (-4,1 posto). Hrvatska je vodeća i po porastu na mjesečnoj razini, pa je u odnosu na veljaču 2016. industrijska proizvodnja u ožujku porasla za 5 posto, a iza nas su Latvija (+4,3 posto), Češka (+1,3 posto) i španjolska (+1,3 posto). Irska je i na mjesečnoj razini imala najveći pad koji je iznosio 11,2 posto, a slijede Litva i Estonija s padom od 3,5 odnosno 3,3 posto.

Na razini cijele Europske unije industrijska proizvodnja na godišnjoj razini imala je rast od 0,2 posto, dok je na mjesečnoj razini pala za 0,8 posto.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram