Zatvori
Poslovni Puls
04/05/2016

Moscovici: Hrvatskom gospodarstvu potrebne reforme koje će osigurati snažniji rast

U intervjuu za HTV europski povjerenik za ekonomska i financijska pitanja Pierre Moscovici rekao je zašto su Hrvatskoj smanjenje ekonomske prognoze...

"Hrvatskoj je apsolutno potreban rast, a ključ za to su strukturne reforme. Za hrvatske prijatelje imam samo jednu poruku - očekujemo da će Hrvatska rasti. Želimo da se poboljša proizvodni i društveni model Hrvatske, zato su strukturne reforme ključ bolje budućnosti Hrvatske", izjavio je Moscovici.

Dugoročna stopa nezaposlenosti u Hrvatskoj je dvostruko viša od prosječne u Europskoj uniji. Na pitanje je li moguće da Vlada smanji socijalna davanja i druge oblike pomoći kako bi se srezao deficit, Moscovici je odgovorio kako mjere hrvatske vlade ne bi želio komentirati. "To su njihove suverene odluke. No, najvažnije je smanjiti nezaposlenost. Za to je potrebno konkurentnije gospodarstvo koje stvara rast i radna mjesta. Ponovit ću - najvažnije su strukturne reforme", poručio je.

Postoje mehanizmi za slučaj makroekonomske neravnoteže, rekao je povjerenik za ekonomska i financijska pitanja. "Znate da je Hrvatska u tom položaju, odnosno da je pod nadzorom Europske komisije. Nadamo se da će strukturne reforme pomoći u poboljšanju. Za smanjenje neravnoteže i za reforme ne postoji alternativa. Trebamo mjere koje će pripremiti put u bolju budućnost i jače gospodarstvo", zaključio je Moscovici.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram