Zatvori
Poslovni Puls
03/05/2016

Evo koliko država traži za privatizaciju hotelskih kuća

Upravno vijeće Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) u ponedjeljak je odlučilo, među ostalim i o početnoj cijeni za prodaju udjela u dubrovačkim Hotelima Maestral, rapskom Imperijalu te o prodaji gotovo 25 posto udjela u HTP Korčula...

Među odlukama koje su donesene na današnjoj sjedinici je ona o početnoj cijeni za prodaju 68,26 postotnog udjela u dubrovačkim Hotelima Maestral u drugom krugu. Početna cijena za taj državni udjel u dubrovačkoj hotelskoj kući iznosi 109,06 milijuna kuna, odnosno 309,82 kuna po dionici. Početna cijena za 50,08 postotni udio u rapskom Imperijalu određena je na 259,9 milijuna kuna, odnosno 816,18 kuna po dionici.

Iz CERP-a pritom podsjećaju da su javni pozivi za prodaju udjela u Hotelima Maestra i Imperijalu objavljeni početkom listopada prošle godine, a rok za podnošenje pisama namjere za iskazivanje interesa bio je početkom studenog. U prvom krugu javnog prikupljanja neobvezujućih ponuda CERP je zaprimio iskaz interesa 26 domaćih i stranih investitora - 15 za Hotele Maestral, a 11 za Imperial.

Donesena je i odluka o prodaji 24,78 postotnog državnog udjela u HTP-u Korčula putem javne dražbe na Zagrebačkoj burzi, dok odluka o prodaji državnog udjela u HTP-u Orebić nije donesena.Odlučeno da se još malo pričeka, s obzirom na planirane investicije u tom društvu, koje bi mogle podići i cijenu državnog udjela.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram