Zatvori
Poslovni Puls
29/04/2016

Tedeschi: Živimo odlično u odnosu na naše prihode

Predsjednik uprave Atlantic grupe Emil Tedeschi rekao je u četvrtak u Dubrovniku kako Hrvatskoj trebaju reforme jer ekonomski model nije održiv, da bi Vlada trebala smanjivati ili lomiti otpore interesnih skupina, a ocijenio je da predobro živimo u odnosu prema tome koliko privređujemo...

Uoči gostujućeg predavanja studentima na Sveučilištu u Dubrovniku, Tedeschi je odgovarajući na novinarska pitanja istaknuo kako su deklarativno svi za promjene, no prilikom njihova provođenja često se javlja otpor, prenosi Slobodna Dalmacija.

Jedan od najuspješnijih hrvatskih poduzetnika Emil Tedeschi gostovao je na Sveučilištu u Dubrovniku. Osnivač i većinski vlasnik Atlantic grupe dubrovačkim je studentima održao predavanje na kojem je govorio o osobnim iskustvima u stvaranju multinacionalne kompanije s više od pet tisuća zaposlenih. Mladima je dao recept za uspjeh kazavši im da moraju znati čitati financijska izvješća, poznavati prodaju i da moraju znati komunikaciju s ljudima.

"Mladi ljudi između 18 i 25 su puni snage i imaju veliki kapacitet upijanja, stjecanja kako teoretskog, tako i praktičnog znanja. Primitkom diplome ništa nije gotovo. Ja sam prvi put dobio šansu za posao u 20. godini, a s 24 godine sam pokrenuo tvrtku i bilo nas je šestorica", naveo je Tedeschi.

Komentirao je i brojne društveno-političke teme naglasivši da hrvatsko društvo ne zna slaviti uspjeh. Ocijenio je lošom odluku što Janica Kostelić nije ambasador Hrvatske, nego pomoćnica ministra sporta. Naglasio je i činjenicu da u Hrvatskoj danas nema autoriteta.

"Da su Ruđer Bošković ili Nikola Tesla živi, danas u Hrvatskoj ne bi bili autoriteti. Da su živi Krešimir Ćosić i Dražen Petrović, ne bi imali autoriteta u košarci. Mi ne znamo slaviti tuđe ni svoje uspjehe. Danas je važno biti otvoren i znati snositi odgovornost", napomenuo je Tedeschi.

Također je rekao da Vladu treba raspustiti ako proda naše vode i šume, no to se ne odnosi na razne tvornice ili neke hotele koje Vlada ima u svojem portfelju. Ocijenio je da je država “nepažljiva s resursom prostora koji sustavno uništavamo” te da se prema ljudima “ponašamo bahato”.

"Naš je resurs i prostor. Mi nemamo dva Šipana, dva Lopuda ili dvije Kalamote", istaknuo je poduzetnik.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram