Zatvori
Poslovni Puls
19/04/2016

Novi terminal dubrovačke luke Gruž gotov do 2018. godine

Vodeća luka za brodove na kružnim putovanjima u Hrvatskoj uskoro bi mogla takvu titulu opravdati i infrastrukturom. Na terminalu u Gružu, prema najavama, radovi bi trebali početi krajem godine, nakon natječaja i izdavanja dozvola...

Gradnja bi trajala od 18 do 24 mjeseca, što znači da će za sezonu 2018. godine terminal biti završen. Predugovor je već potpisan u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, no brojni detalji, vezani uz obveze i dužnosti koncesionara, ostali su nepoznati.

"Radi se o investiciji od 93 milijuna eura. Luka je definirana u planu Dubrovnika, a detalji ugovora o koncesiji bit će poznati javnosti", izjavio je za Dnevnik HRT-a ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Budući terminal u Gružu sastojat će se od tri cjeline: terminala za brodove na kružnim putovanjima, trgovačkog centra s garažom te međunarodnog autobusnog kolodvora.

Koncesija je pripala tvrtki Dubrovnik International Cruise Port Investment. Njezin suosnivač, francuski Global Ports Holding, već je prisutan na desetak lučkih terminala na Mediteranu.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram