Zatvori
Poslovni Puls
29/03/2016

Gacka dolina dobila novu 3D turističku atrakciju

U Gackoj dolini, koja je lani zabilježila 30 posto veću turističku posjećenost, pripremaju još jednu atrakciju...

Na sportskom aerodromu u Otočcu uređuje se muzej aviona, a u jednom od njih, koji se obnavlja, putnici će s virtualnim 3D naočalama moći pratiti cjelokupan let i Gacku dolinu iz zraka. Zrakoplov C47 Skytrain, popularno zvan Dakota, u 2. svjetskom ratu odigrao je važnu vojnu ulogu, ali i u civilnom zrakoplovstvu.

Hrvatska ima tri takva zrakoplova i svi su u lošem stanju. No onaj na otočkom aerodromu uskoro bi se trebao obnoviti i dobiti novu, turističku namjenu.Tako sportski aerodrom grada Otočca dobiva novu namjenu, za što su u gradu osigurali novac iz europskih fondova. U muzeju sad imaju tri aviona, a od MORH-a će dobiti i MiG 21. A u Dakoti će posjetitelji, s virtualnim naočalama, moći kao u stvarnosti - letjeti nad Gackom. U kokpitu će biti i mali šank.Gacku dolinu posjećuje sve više turista. Lani je ostvareno 30 posto više noćenja pa turistički djelatnici računaju s ovim novim sadržajem kao još jednim adutom, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram