Zatvori
John Carmack
Foto: GDC / Wikimedia Commons
Jasmin Hadžić
19/12/2022

Tehnološki mag John Carmack napustio Meta-u

Legendarni programer John Carmack kojeg pamtimo po prvim "ozbiljnim" 3D igrama poput Doom i Quake, napustio je svoju poziciju pridruženog direktora tehnologije u Facebookovoj krovnoj kompaniji Meta.

Carmack se originalno pridružio tvrtci Oculus, poznatoj po VR tehnologiji, a koju je Facebook preuzeo još 2014. godine.

Carmack je već godinama bio poprilično glasan oko svih nedostataka Facebookovih VR tehnologija, pa tako i njegovo oproštajno pismo koje je distribuirao unutar Facebooka, obiluje osobnim nezadovoljstvom i frustracijama.

"Imamo smiješno puno ljudi i resursa, ali neprestano sabotiramo sami sebe i rasipamo trud. Ne postoji način da se ovo uljepša što ću reći; Mislim da naša organizacija radi s upola manjom učinkovitošću koja bi me usrećila. Bila je ovo neprestana borba", napisao je Carmack, koji unatoč svemu ostaje vrlo optimističan kada je riječ o virtualnoj stvarnosti i svim prednostima koje će donijeti kada se napokon realizira u punom obujmu.

AUTOR: Jasmin Hadžić
Osnivač digitalne agencije VIDI MEDIA koja klijentima nudi usluge izrade web stranica po mjeri, online oglašavanja (Google Ads, Facebook, Instagram), SEO-a (optimizacije za internet tražilice) i social media marketinga. Web stranica
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram