Zatvori
Poslovni Puls
03/03/2016

Tommy "zaratio" s Poreznom upravom: Evo o čemu je zapravo riječ...

Iz jedne od najvećih dalmatinskih tvrtki, splitskog Tommyja, koji zapošljava više od 4000 ljudi, putem plaćenog oglasa uputili su javni poziv premijeru, ministru financija i ravnatelju Porezne uprave. U njemu tvrde da ih splitska podružnica ucjenjuje navodnim poreznim dugom od 18 milijuna kuna...

Neuobičajeni je to javni nastup samozatajnog vlasnika Tommyja, Tomislava Mamića. Tvrdi da mu porezna uprava želi nezakonito obračunati milijunski porez. "Tvrdimo da taj dug ne postoji te da državni proračun nije oštećen. U nadzoru postoji jedna stavka koja je krivo knjižena i mi smo je rekli platiti", izjavio je Mamić.

Do sada smo u niz slučajeva potpuno neosnovano i nepotrebno plaćali porezni dug da bi izbjegli kazneni progon i normalno poslovali. To je metoda ucjene koja već dugo traje, tvrdi Mamić.

Najbolji je dokaz, tvrdi, činjenica da im je porezna uprava već jednom nakon žalbe, porezni dug umanjila za čak 12 puta. Porezna uprava poziva na konstruktivni sastanak.

Upravo je ovakva ucjena, poručuje Mamić, omča oko vrata investicijama u Dalmaciji.

U Hrvatskoj udruzi poslodavaca ističu da ovaj slučaj nije ni prvi, a ni zadnji. Dobili su brojne pritužbe svojih članova, ali i drugih poduzetnika na rad splitske porezne uprave.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram