Zatvori
Foto: vecstock / freepik
PoslovniPuls
15/09/2023

Uz pomoć AI-a američki poreznici lakše hvataju prijestupnike

Porezna uprava Sjedinjenih Američkih Država (IRS) objavila je kako će kao dio obnovljenog napora za "osiguranje pravednosti i suzbijanje prekršitelja" početi koristiti najsuvremeniju tehnologiju strojnog učenja kako bi spriječila najbogatije pojedince i korporacije da varaju na svojim porezima.

Iz IRS-a kažu kako će koristi tehnologiju umjetne inteligencije (AI) kako bi pronašli nedosljednosti u nizu poreznih sektora, uključujući "porez na partnerstva, opći porez na dohodak i računovodstvo, te međunarodni porez", u onome što naziva "segmentom poreznih obveznika koji je povijesno bio predmetom ograničenog pregleda".

Prvi čovjek američke porezne uprave, Danny Werfel kaže kako IRS uvodi najsuvremeniju tehnologiju koja će pomoći otkriti gdje "najbogatiji skrivaju svoje prihode".

Do kraja rujna, kažu u IRS-u, uz pomoć AI tehnologije planiraju pregledati "75 najvećih partnerstava u SAD-u". Ta partnerstva uključuju hedge fondove, partnerstva za investiranje u nekretnine, partnerstva koja kotiraju na burzi i velike odvjetničke tvrtke. Prema IRS-u, ta partnerstva prosječno zadržavaju više od 10 milijardi dolara imovine - iznos koji ih navodno čini pogodnima za AI tehnologiju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram