Zatvori
Poslovni Puls
15/02/2016

George Soros upozorio da Rusiji prijeti bankrot

Putinovom režimu prijeti bankrot 2017. godine, kada na naplatu stiže znatan dio stranih dugova, upozorava milijarder George Soros, piše RBTH...

Prema njegovoj procjeni, popularnost aktualnog ruskog predsjednika Vladimira Putina utemeljena je na "ugovoru s javnosti", prema kojem aktualni šef države mora osigurati financijsku stabilnost i permanentni (makar i spori) rast životnog standarda.

Zbog zapadnih sankcija udruženih s padom cijena nafte ruske vlasti neće moći održati obećanja, pa američki investitor predviđa da će spomenuti i još neki drugi događaji negativno utjecati na životni standard i stav birača uoči jesenskih parlamentarnih izbora.

Soros vjeruje da bi kolaps Europske unije mogao pomoći Putinu da se održi na vlasti, jer bi raspad EU za Rusiju značio djelimično oslobađanje od sankcija. Za Putina bi isto, kako ističe, ekonomski bila korisna podjela Europe, a iskoristio bi i antieuropske stranke koje brižljivo podržava.

Soros također smatra da povećani priljev migranata može uništiti EU, koja se trenutno mora nositi s pet ili šest kriza istovremeno, a Putin kao "genijalni taktičar" nije mogao, a da ne iskoristi mogućnost da ubrza raspad EU, prenosi RBTH.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram