Zatvori
Poslovni Puls
10/02/2016

Za par dana doznajemo hoće li biti smanjenja mirovina i plaća

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković u Banskim dvorima sastao se sa zamjenikom direktora Glavne uprave za ekonomska i financijska pitanja Europske komisije Servaasom Derooseom...

Na sastanku su bili i ministar financija Zdravko Marić te guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić.

Naglasak u razgovorima bio je na proračunu i nužnim reformama potrebnima za poticanje rasta gospodarstva.

Ministar financija Zdravko Marić rekao je da su razgovarali o sljedećim koracima u komunikaciji i o onima koje je potrebno napraviti. Veliko zanimanje je iskazao za proces izrade proračuna ali i dva slijedeća izvještaja koja se dostavljaju Europskoj komisiji tijekom travnja, rekao je. Marić je istaknuo da krajem veljače u Hrvatsku dolazi podpredsjednik Europske komisije Dobrowskis. Tada će ujedno biti objavljen i sljedeći izvještaj o Hrvatskoj. U njemu će se objasniti u kojem smjeru ide Hrvatska.

Guverner HNB-a Boris Vujčić rekao je da su razgovarali o fiskalnoj konsolidaciji i strukturnim reformama. Kada je u pitanju monetarna politika naglasio je da će cilj biti stabilan tečaj kune, prenosi HRT.

Što se tiče cilja za ovu godinu ministar Marić ističe da je plan ambiciozan i realan. Kroz smanjenje deficita, gospodarsku aktivnost i aktiviranje državne imovine nastojat će stabilizirati javni dug. Na upit hoće li biti rezanja plaća i mirovina zamolio je još par dana za odgovor.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram