Zatvori
Poslovni Puls
08/01/2016

U Zadru ozbiljno zabrljali s projektom kojeg financira EU

Grad Zadar pokrenuo je postupak raskida ugovora s tvrtkom Ploter d.o.o. zaduženom za obnovu Kneževe palače koju s 36 milijuna kuna financira Europska unija. Budući da izvođač kasni s radovima, a radnici su još uoči božićnih blagdana napustili gradilište jer pet mjeseci nisu dobili plaću, u gradu već pripremaju novi natječaj za posao koji mora biti završen do kraja rujna, piše HRT...

'Znalo se, kad se ulazilo u posao, da će to biti teško izvedivo zbog kratkog roka. Novac za plaćanje je osiguran, ali je bilo puno problema na gradilištu. Nije se ispoštovala dogovorena dinamika i neće se ispoštovati do željenog roka', izjavio je Šime Erlić, pročelnik Gradskog odjela za fondove EU-a.

HRT neslužbeno doznaje kako su radnici Plotera već na burzi rada. Direktor i vlasnik tvrtke Slavko Šimović ne javlja se na mobitel. Ploteru prijeti stečaj. No mogla bi se dogoditi dodatna šteta. Grad će, ako ne dovrši radove do 30. rujna, plaćati penale EU-u, što je sve izglednije jer će za novi natječaj izgubiti još najmanje dva dragocjena mjeseca.

Nije dobro kad se posao vrijedan 38 milijuna kuna, koji EU financira s 36 milijuna, svede na teoriju. Grad će raskidom ugovora aktivirati bankovna jamstva od milijun i pol kuna koja je dao Ploter, piše HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram