Zatvori
Poslovni Puls
04/01/2016

Brza željeznica između Kine i Europe donosi obostranu korist

U posljednje dvije godine vlakovi su napravili gotovo 180 povratnih putovanja između Chengdua, glavnog grada kineske pokrajine Sichuan, i Lodza u Poljskoj...

Od 2013. tri vlaka tjedno putuje 9826 kilometara brzom željeznicom koja se prostire preko Kazahstana, Rusije i Bjelorusije.

"Roba se prevozi u Europu unutar 15 dana." izjavio je Xu Pingfu, zamjenik direktora centra za logistiku u Chengduu. "To je najbrži teretni vlak između Kine i Europe."

U 2016. oko 300 vlakova će preći tu trasu koja će biti produžena do Hamburga u Njemačkoj i Tilburga u Nizozemskoj. Zbog niskih troškova i visoke pouzdanosti ove linije, roba iz obalnih gradova, poput Šangaja, Shenzhena i Xiamena, prevozit će se u Chengdu, a zatim u Europu.

"Cijena prijevoza robe putem linije Chengdu-Europa je jedna petina cijene zračnog prijevoza te je tri puta brža od prijevoza brodom." dodao je Xu.

Chengdu će u seljedeće tri godine potrošiti ukupno 1.9 milijardi yuana (300 milijuna dolara) na izgradnju najvećeg kineskog međunarodnog željezničkog kolodvora, izjavio je Chen Zhongwei, direktor logističkog ureda u Chengduu. Prema njegovim riječima, mnogi vodeći izvoznici zbog toga razmišljaju o preseljenju u Chengduu.

"Izgradnjom međunarodnih željeznica i osnivanjem europskog centra za distrubuciju robe u sljedeće tri godine namjeravamo postati glavnom točkom između Europe i cijele Azije"

Izvor: CRI

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram