Zatvori
Poslovni Puls
08/12/2015

Turska zbog napetosti s Rusijom gubi i do 9 milijardi dolara!

Gubici Turske zbog krize u odnosima s Rusijom u slučaju nepovoljnog razvoja događaja mogli bi dostići 9 milijardi dolara, izjavio je potpredsjednik Vlade ove zemlje Mehmet Şimşek...

„Rusija je za nas oduvijek bila važan partner, mi s njom ne želimo konflikte. Od prvih dana razradili smo sustav mjera za borbu protiv krize i sve grane privrede su spremne realizirati ovaj plan. U slučaju najnepovoljnijeg razvoja odnosa s Rusijom Turska će izgubiti oko devet milijardi dolara”, izjavio je Şimşek u intervjuu za NTV, a prenosi „Vzgljad”.

Istaknuo je da je ove godine došlo do smanjenja turskog izvoza u Rusiju za 30-40%, za 600 tisuća se smanjio broj ruskih turista koji su posjetili Tursku, a isto se smanjilo angažiranje turskih građevinskih firmi kao izvođača radova u Rusiji.

U ponedjeljak je pomoćnica ruske turističke asocijacije Svetlana Sergejeva izjavila da je „Rosturizm” okončao program povratka ruskih turista koji su u Tursku otputovali preko agencija u Rusiju. Ministar ekonomskog razvoja Rusije Aleksej Uljukajev je pritom izjavio da se ne razmatra mogućnost proširenja ekonomskih sankcija prema Turskoj.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram