Zatvori
Poslovni Puls
07/12/2015

Kinezi traže ukidanje trgovinskih mjera protiv kineskih izvoznika solarnih proizvoda

Kina je pozvala Europsku uniju na ukidanje antidampinških i antisubvencijskih pristojbi za kineske fotonaponske proizvode...

Prenosi se da EU razmatra produženje ovih pristojbi, ali kinesko ministarstvo trgovine je u priopćenju od subote izjavilo da bi takav potez bio štetan za obje strane.

Prema ministarstvu, solarne ćelije i povezane komponente su vitalne za razvoj čiste energije, ali se tempo rasta čiste energije u Europi usporio nakon što su neke zemlje odlučili ukinuti poticaje za solarne ćelije i postavile minimalne uvozne cijene. Ministarstvo je pozvalo EU na ukidanje takve politike što je prije moguće.

Europska komisija je u subotu odlučila pokrenuti reviziju svojih mjera o trgovini fotonaponskih proizovda. Dvije strane su od 2013. uključene u veliki trgovinski spor zbog određivanja minimalne uvozne cijene i kvota za solarne ćelije uvezene iz Kine, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram