Zatvori
Poslovni Puls
27/10/2015

Hrvatski inovatori u Londonu nagrađeni s 11 medalja

Na 15. britanskom sajmu inovacija „British Invention and Technology Show“ (BIS) koji se od 21. do 24. listopada održao u jednom od istaknutijih poslovnih središta Londona BARBICAN centru, hrvatski inovatori zabilježili su izniman uspjeh osvojivši čak 11 nagrada; dva dvostruka zlata, pet zlatnih i četiri srebrne medalje...

Dvostruko su zlato osvojile tvrtke PRO-HEPRO d. o. o. (s inovacijom Helloquent) te Tehnofutura d.o.o (s inovacijom Coffe Cloud). Tehnofutura d.o.o je osvojila i posebnu nagradu, a PRO-HEPRO d. o. o. i pojedinačnu zlatnu medalju.

Zlatnu su medalju osvojile i Adleja j. d. o. o., zatim inovacija mladih hrvatskih inovatora D-B-R Sustavi za tekućinu, potom tvrtka Auto-mart d. o. o. (za inovaciju stupići za parkiranje bicikla) te Priroda liječi d. o. o.

Adleja j. d. o. o. je osvojila i srebrnu medalju, a uz nju su srebro osvojile i Softcroft j. d. o. o. za inovaciju Grynco, Reflecta inteligentni sistemi d. o. o. za inovaciju Reflecta-led rasvjeta te, naposljetku, inovacija zaštita parkinga za invalide.

Voditelj Odjela za poduzetništvo i inovacije HGK Ivan Božac naglasio je da ga posebno veseli činjenica da su četiri hrvatske tvrtke imale vrlo konkretne poslovne razgovore u vezi s komercijalizacijom inovacija i njihovim izvozom na britansko tržište. „Komercijalizacija inovacija cilj je ovakvih sajmova, a HGK je upravo iz tog razloga pokrenula i provodi projekt Inovacijske misije, koje predstavljaju dodanu vrijednost sajmu, a hrvatskim inovativnim tvrtkama osiguravaju B2B razgovore s potencijalnim poslovnim partnerima, investitorima i drugima“, naglasio je Božac.

„Hrvatska gospodarska komora sustavno potiče rad inovativnih tvrtki pa tako, uz ostalo, sufinancira i nastup hrvatskih inovatora, organizira Inovacijske misije te stručne edukacije namijenjene inovatorima“, ustvrdio je tajnik Saveza inovatora Zagreba Neven Marković.

Na ovogodišnjem sajmu predstavilo se 9 hrvatskih inovacija. Tvrtka Reflecta inteligentni sistemi d. o. o. iz Lučkog - Zagreb, predstavila je inovaciju koja se odnosi na napredno tehnološko rješenje u vezi s industrijskom led-rasvjetom. Tvrtka FOSCROT j. d. o. o. iz Zagreba predstavila je novu interaktivnu, edukacijsku igru koja, uz zabavu, ima za cilj i educirati korisnike o zaštiti okoliša, energetskoj učinkovitosti i prirodnim resursima. Tvrtka PRO-HEPO d. o. o. iz Zagreba predstavila je zaštitu koja dokazano štiti od štetnih zračenja mobitela, a ujedno predstavlja i zaštitnu masku za mobitel. Tvrtka Adleja j. d. o. o. predstavila je kontracepcijsku spiralu za pse. Tvrtka Auto-mart d. o. o. iz Zagreba predstavila je inovativne stupiće za parkiranje bicikala. Tvrtka Priroda liječi d. o. o. predstavila je inovativnu kozmetiku koja se bori protiv negativnih UV zračenja na kožu, a tvrtka Tehnofutura d. o. o. iz Zagreba predstavila je inovaciju Coffee Cloud.

Student Denis Južnić predstavio je inovaciju Parking protection koja štiti parkirno mjesto namijenjeno osobama s invaliditetom, a Filip Gluhalić, Tomislav Geršić i Damir Matijak predstavili su inovaciju D-B-R sistemi za tekućinu.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram