Zatvori
Poslovni Puls
15/10/2015

Najveća produktivnost u jutarnjim satima

Gotovo polovina zaposlenih, njih 47%, najproduktivnija je na početku radnog dana, pokazuje anketa o tome u koje smo doba dana najproduktivniji na poslu, koju je proveo portal MojPosao među više od 1000 ispitanika...

"Na početku radnog vremena sam aktivnija prema poslu jer sam odmorna i spremna izvršavati radne obaveze", kaže jedna ispitanica, dok drugi ispitanik dodaje: "Mozak najbolje funkcionira ujutro, najteže je raditi popodne, kada je vrijeme za odmor nakon objeda".

Sredinom radnog dana najproduktivnije je 28% ispitanika, odnosno onda kada "popiju kavu i dođu k sebi". Među ispitanicima ima i "vukova samotnjaka' (15%) koji najproduktivnije rade prije nego što ostali kolege dođu ili tek nakon što svi odu. Oni kažu da vole biti sami i da se lakše koncentriraju kada ih "kolege ne ometaju svojim komentarima".

"Najbolje bi bilo da se zaključam i isključim sve telefone kad želim raditi na miru, a da me nitko ne smeta svakih pet minuta", žali se jedan od ispitanika.

Pred kraj radnog dana najproduktivnije je 9% ispitanika.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram