Zatvori
Poslovni Puls
14/10/2015

Putin najavljuje bolja vremena za rusko gospodarstvo

Vrhunac krize u ruskoj ekonomiji je iza nas: ona se prilagođava promjenljivim uvjetima, što ukazuje na prve znake stabilizacije, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin, prenosi „Vzgljad”...

„Naravno, suočili smo se s krizom. Ipak, pojedini stručnjaci kažu, a ja se slažem s njima, da je vrhunac krize, generalno, dostignut i da se privreda, možda ne apsolutno, ali uglavnom, prilagodila ili se sigurno prilagođava ovim promjenljivim uvjetima ekonomskog života. Ovo ukazuje na prve znake stabilizacije, usprkos činjenici da još uvijek imamo u mnogim sektorima privrede recesiju, osim u poljoprivrednom, ali situacija se ipak stabilizira”, rekao je Putin.

Prema riječima predsjednika RF, ruske vlasti namjeravaju učiniti sve „da se osigura makroekonomska stabilnost i pažljivo reagira na ono što se događa, kao što sam rekao, u svjetskoj ekonomiji, financijama, međunarodnim tržištima”, istaknuo je Putin.

On je dodao da ekonomska politika Rusije reagira na promjene u globalnoj ekonomiji, kao i da će neke korekcije biti urađene, ali da osnovne stvari ostaju. Kako je rekao, nada se da će se rast ruske privrede u sljedećim godinama nastaviti.

Izvor: RBTH

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram