Zatvori
Poslovni Puls
16/09/2015

Lalovac nastavlja s napadima na bankare: Zašto su oni vrijedniji od doktora!?

Jedan bankar u Hrvatskoj vrijedi kao 50 doktora, što su oni to učinili, čime su to zaslužili? Banke sada pokušavaju stvoriti konfuziju i preplašiti građane, kazao je ministar financija Boris Lalovac jutros u emisiji U mreži Prvog...

"Nadam se da će u petak u Saboru glasanje biti jednoglasno, da će se zaštititi hrvatski građani. Banke ne gube ništa, oni su samo "prenapuhavali" knjige i stvarali golemu dobit. Građani će dobiti prijedloge konverzije te to potpisati u banci, ako žele. Manje rate trebale bi doći već u prosincu", rekao je Lalovac.

"Prema Eurostatu, deficit će biti manji 3,5 milijardi kuna, 1%, nego prošle godine. Ako ima zdravog razuma sa strane bankarskog sektora, ovaj se "rat" neće odraziti na deficit države", kazao je.

Odgovarao je i na druga pitanja, između ostaloga na pitanje o mogućnosti povećanja plaća radnika u prosvjeti. Sada nema novca za prosvjetare, u budućnosti da, odgovorio je. Rekao je i da će, ako na izborima pobijedi SDP-ova koalicija, rado opet biti ministar financija, navevši sve izazove koji ga očekuju i kojim se treba baviti.

"Ostavljamo urednu blagajnu, nema kostura iz ormara", istaknuo je na kraju emisije.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram