Zatvori
Poslovni Puls
10/09/2015

Kineskinje žele putovati u inozemstvo, Kinezi baš i ne...

U Kini, najvećem izvoznom turističkom tržištu, žene su spremnije putovati u inozemstvo od muškaraca, pokazuju podaci u izvješću objavljenom u ponedjeljak...

Pod nazivom "Izvješće o istraživanju kineskog tržišta o izlaznoj turističkoj potrošnji (2014.-2015.)" objavio je pekinški Savez svjetskih turističkih gradova.

U izvješću stoji kako je broj kineskih turističkih putovanja dosegao 109 milijuna prošle godine, što je za 11 posto više u odnosu na prethodnu godinu, dok 9,58 posto čine međunarodni turisti.

Među svim putnicima, žene čine 58,5 posto, odnosno 17 posto više od muškaraca, a kupovina je jedna od glavnih stvari na njihovom rasporedu.

Generacija rođena 80-ih čini veliki dio izlaznih turista, s čak 44,89 posto udjela. Za njima slijedi generacija iz 70-ih, s 25,72 posto udjela. Dvije skupine čine 70 posto izlaznih turista, od kojih je većina visoko obrazovana, u bračnim odnosima i s malom djecom. U skladu s tim, njihova putovanja usmjerena su na širenje perspektive.

Broj onih rođenih u 90-ima nadilazi generaciju iz 50-ih i 60-ih godina, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram