Zatvori
Poslovni Puls
27/08/2015

Ministar Lorencin u posjetu Francuskoj

Ministar turizma Darko Lorencin otputovao je u Francusku u radni posjet pokrajinama Champagne Ardene i Poitou-Charentes te Parizu, gdje će boraviti do kraja tjedna...

U utorak , ministar Lorencin obići će pokrajinu Poitou-Charentes, gdje će se susresti i s gradonačelnikom grada Cognaca Michelom Gourinchasom. Posjet je organiziran kako bi se dogovorila suradnja na području turističkog proizvoda eno-gastronomije između Hrvatske i francuskih pokrajina.

U srijedu  ministar Lorencin će se sa savojim suradnicima uputiti u Pariz, gdje će se sastati s francuskim državnim tajnikom za turizam u Ministarstvu vanjskih poslova i međunarodnog razvoja Matthiasom Feklom te turističkim i prijevozničkim tvrtkama u okviru MEDEF-a (The Mouvement des entreprises de France – najveće udruženje poslovaca u Francuskoj), kojima će predstaviti mogućnosti ulaganja u turistički sektor Hrvatske.

Od četvrtka, 27. kolovoza ministar Lorencin će boraviti u pokrajini Champagne- Ardenne gdje će održati niz sastanaka vezanih uz suradnju na području eno-gastro turizma. U gradu Chalons-en-Champagne susrest će se s gradonačelnikom Benoista Apparua-om.

U petak 28. kolovoza ministar Lorencin sudjelovat će na otvorenju sajma Foire de Chalons u prisustvu francuskog premijera Manuelsa Vallsa. Na sajmu Hrvatska i Istarska županija imaju svoj štand, kojeg će ovom prilikom posjetiti visoki uzvanici. Ovom prilikom ministar će se susresti i s predsjednikom županijske skupštine Champagne Adenne Vincentom Perrinom te direktoricom TZ Champagne Ardenne Laurence Prevolt.

Turisti iz Francuske nalaze se na 11. mjestu po udjelu u noćenjima u ukupnom turističkom prometu u Hrvatskoj, s 860 tisuća ostvarenih noćenja u prvih sedam mjeseci ove godine te 230 tisuća dolazaka. Udio u ukupnim turističkim noćenjima u Hrvatskoj je 2,13 posto, a broj dolazaka u ovoj godini povećan je za 3,4 posto, a broj noćenja 2 posto, navodi se u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram