Zatvori
Poslovni Puls
24/08/2015

Javna nabava suptilno diskriminira domaće proizvođače

Svi domaći industrijski proizvođači ogorčeni su. Kažu da ih se godinama na javnim natječajima diskriminira vrlo suptilnim metodama. Zbog nekoliko centimetara manjka ili viška, svoje proizvode ne mogu prijaviti na natječaje pa poslove u Hrvatskoj uglavnom dobivaju uvoznici...

Primjer prvi: Na našim prugama su njemački gumeni pragovi. Isti takav hrvatski proizvod, čak ni besplatan, HŽ-u nije bio prihvatljiv. No Srbiji i Azerbajdžanu jest, javlja HRT.

Primjer drugi: Ormarići nisu dovoljno dobri za naše dječje vrtiće. Ako u natječju piše da moraju biti centimetar uži od onih koji se proizvode kod nas, proizvođači se ne mogu javiti na natječaj. Ljuti su što nitko ne misli da upravo proizvođači pune državni proračun.

U Europi pravila su jasna. Nema diskriminacije i nema favoriziranja. Naravno natječaj se formira tako da odgovara onome što se želi dobiti, ali se definiraju kriteriji koji su transperentni za sve natjecatelje na natječaju, piše HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram