Zatvori
Poslovni Puls
19/08/2015

Rusija osnažila ulaganja u državne obveznice SAD-a

Rusija je u lipnju, kao i u svibnju, povećala ulaganja u državne obveznice SAD-a (US Treasuries) za 1,4 milijarde dolara, pokazuju rezultati istraživanja američkog ministarstva financija i Federalnih rezervi, koji su objavljeni u noći između ponedjeljka i utorka, prenosi Interfax...

Krajem lipnja vrijednost državnih obveznica SAD-a koje su u vlasništvu Rusije iznosila je 72 milijarde dolara. Na listi najvećih kreditora SAD-a Rusija zauzima mjesto pri kraju prvih dvadeset.

U lipnju je najveći vlasnik US Treasuries ponovno Kina, koja je povećala razliku u odnosu na Japan. Kina je u lipnju investicije povećala za jednu milijardu dolara u odnosu na svibanj i dostigla 1 bilijun 271 milijardu. Japan je smanjio ulaganja u američke vrijednosne papire za 17,8 milijadi dolara.

Ukupna količina ulaganja stranaca u US Treasuries u prošlom mjesecu je porasla za 40,4 milijarde dostižući 6 175 bilijuna dolara. Od ove sume 4 164 bilijuna dolara pripada vladama ili centralnim bankama stranih država, prenosi RBTH.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram