Zatvori
Poslovni Puls
10/08/2015

Nema stranih kondoma: Zbog sankcija će patiti seksualni život mladih Rusa?

Nove kontrasankcije ruskog predsjednika Vladimira Putina ugrožavaju seksualni život njegovih sunarodnjaka. U Rusiji je zabranjena prodaja prezervata sa Zapada, piše Handelsblatt, a prenosi RT...

Rusi zasad o novom prijedlogu ministra gospodarstva govore kroz šalu. "Tko štedi na prezervativima kasnije troši novac na pelene", sarkastični su korisnici interneta. Međutim, kako tvrdi njemačko izdanje, telefon Davida Melik-Gusejnova, predstavnika vijeća Ministarstva za zaštitu zdravlja, usijao se. Zabrinuti farmaceuti stalno ga zovu da saznaju o čemu se radi, jer Rusi vrlo često kupuju prezervative. Kako navodi izdanje, prodaja prezervativa u ruskim ljekarnama je naglo porasla, a razlog tome je mogućnost deficita ove robe.

Njemački medij navodi da je to vezano za plan Ministarstva gospodarstva da iz javne nabave isključi medicinske proizvode sa Zapada. Handelsblatt ističe da su se na "crnom popisu" našli aparati za rendgen, defibrilatori, srčane proteze, štake, kao i sredstva za dezinfekciju, maske za kisik, salvete, ulošci, tamponi i prezervativi.

Zdravstena zaštita u Rusiji se u značajnoj mjeri nalazi pod kontrolom države. Prezervativi se mogu naći ne samo u državnim poliklinikama i bolnica, već se mogu nabaviti i u ljekarnama i supermarketima. Ipak, kako tvrdi autor, ne treba isključiti mogućnost deficita. On navodi da mnoge tvrtke mogu prekinuti prodaju iz straha. Između ostalog, inozemni prezervativi čine 97% od ukupnog broja proizvoda ovog tipa koji se prodaju na ruskom tržištu, prenosi RBTH.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram