Zatvori
Poslovni Puls
16/07/2015

Putin: Ukrajina nam mora uplatiti 3 milijarde dolara

Od 5 milijardi dolara, koliko će Ukrajina do kraja godine dobiti od MMF-a, 3 milijarde dolara je iznos koji je Kijev dužan vratiti Rusiji, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin...

„Oko 5 milijardi američkih dolara do kraja godine će dobiti Ukrajina”, rekao je ministar financija RF Anton Siluanov na sastanku ruskog lidera s predstavnicima Vlade. „Od toga 3 milijarde ide nama”, nadovezao se Putin.

Kako je istaknuo ruski ministar financija, Rusija očekuje da Ukrajina otplati dug u dogovorenom vremenskom roku.

Siluanov je 9. srpnja izjavio da „Rusija uzima u obzir i to, da dug od 3 milijarde dolara koje je uložila u europske obveznice Ukrajine neće biti vraćen, ali ne planira ga otpisati, i ukoliko bude bilo potrebno, tražit će isplatu preko suda”.

Vlada Ukrajine je objavila listu vanjskih dugovanja u vezi s kojim planira sklopiti sporazume o promjeni uvjeta zajma. Između ostalog, Kijev je jednostrano odbio Rusiji vratiti dug u iznosu od 3 milijarde dolara, piše „Telegraf.lv“.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram