Zatvori
Poslovni Puls
10/07/2015

Kuba postaje kruzing destinacija

Nakon desetljeća embarga, američke vlasti autorizirale su prvu liniju za krstarenje prema Kubi. Radi se američkom gigantu za krstarenja korporaciji Carnival koja planira prvo putovanje za svibanj iduće godine. S pologom od 600 američkih dolara već možete rezervirati svoje mjesto za krstarenje od Miamija prema Kubi i to za Fanthom, jedan od novijih brandova u sklopu ponude već spomenute američke korporacije...

''Posljednjih nekoliko dana bilježili smo najveću prodaju otkako smo pokrenuli ovu ponudu, odnosno novi brand tako da svjedočimo velikom interesu. Namjera je da se s krstarenjem prema Kubi krene u svibnju te bi svaki drugi tjedan imali sedmodnevno povratno putovanje'', izjavila je Tara Russell, predsjednica Fanthoma.

Ova objava rezultat je ponovnog otvaranja veleposlanstava u Washingtonu i Havani koje su najavili američki i kubanski predsjednik, a podsjećamo kako su stroga pravila, koja uključuju putovanja američkih državljana na Kubu ublažena prošle godine, no odlazak tamo na odmor, što uključuje i krstarenja, i dalje je bilo zabranjeno.

Turistički paketi koji su odobreni uključuju one vezane uz ''ljudske razmjene'' odnosno kulturne, vjerske i humanitarne razmjene među stanovništvom SAD-a i Kube. Iz tog razloga prilikom krstarenja nećete uživati u kasinu ili brodvejskim predstavama nego u nečem mnogo posebnijem.

''Naša je namjera da putnicima također omogućimo način da uspostave kulturnu i obrazovnu razmjenu s Kubancima. Iz tog razloga smo osmislili jelovnike inspirirane kubanskim i dominikanskim jelima, isto je i s glazbenom i filmskom ponudom. Na brodu ćemo također održavati i radionice o društvenim utjecajima te razne treninge. Imat ćemo mnogo zabavnih sadržaja koji će omogućiti putnicima da se uključe i upoznaju zajednicu'', istaknula je Russell koja je dodala kako će brod Adonia, koji može primiti 700 putnika, ploviti na novoj ruti jer u kubanske manje i pliće luke mogu uplovljavati relativno manji brodovi.

Za sedmodnevno putovanje morat ćete izdvojiti tri tisuće američkih dolara plus dodatne svote za porez i lučke pristojbe. Važno je i naglasiti kako je tvrtka dobila sva potrebna odobrenja od Državne riznice te Odjela za trgovinu, a još se čeka ono od kubanske vlade.

Kubu svake godine posjeti više od tri milijuna turista, a biznis s krstarenjima počeo se razvijati posljednjih nekoliko godina privlačeći pritom posjetitelje iz Kanade, Europe te zemalja Latinske Amerile s obzirom da je na snazi bio embargo i zabrana putovanja za državljane SAD-a, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram