Zatvori
Poslovni Puls
08/07/2015

Buffetova kineska kompanija isporučuje automobile na Kubu

Kineska tvrtka za proizvodnju automobila BYD objavila je u ponedjeljak kako su iz Kube zaprimili najveću narudžbu za 719 primjeraka svojih automobila...

Ova narudžba, koja je najveća otkako je spomenuta tvrtka ušla na kubansko tržište tijekom prošle godine, uključuju modele benzinaca L3, S6, G6, M6 i Surui, sudeći prema objavi na svojoj službenoj stranici, prenosi CRI.

Objavljeno je između ostaloga kako će se ti automobili koristiti za usluge rent-a-cara s obzirom na to da se na tom otoku očekuje sve veći broj turista u nadolazećim godinama, posebice onih iz SAD-a s obzirom da su dvije zemlje najavile otvaranje svojih veleposlanstava nakon 54 godine i više nego hladnih odnosa te neprijateljstva.

Narudžba je potpisana prilikom posjeta kineske delegacije toj otočnoj zemlji koji je trajao od 30. lipnja do 1. srpnja. Xu Qin, njezin predvodnik i gradonačelnik Shenzhena, svjedočio je potpisivanju zajedno s kubanskim ministrom vanjske trgovine i investicija Rodrigom Malmiercom Diazom.

"Pozdravljamo dolazak više kineskih brandova poput BYD-ja da omoguće Kubancima kupnju kvalitetnih proizvoda koji ulijevaju povjerenje. Isto tako pozivamo i naše kineske prijatelje da nas posjete u što većem broju', naglasio je Malmierca Diaz.

Sudeći prema službenom priopćenju na stranicama spomenute tvrtke, BYD je na kubansko tržište ušao 2014., a prva narudžba od 40 putničkih vozila bila je dio službenog kataloga nabave kubanske vlade za tu godinu.

Jedan od suvlasnika BYD-a je američki ulagač Warren Buffett.

 

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram