Zatvori
Poslovni Puls
02/07/2015

Adris: Privatizacija Croatia osiguranja je bila "čista"

Adris grupa priopćila je u srijedu da je tijekom privatizacije Croatia osiguranja (CO) ispunila sva pravila koja je odredio prodavatelj - Republika Hrvatska (RH) te da je u međunarodnoj konkurenciji dala najbolju ponudu za tu osiguravajuću tvrtku.Adrisov istup reakcija je na odluku Vijeća za praćenje provedbe Strategije borbe protiv korupcije, koje je u utorak većinom glasova odlučilo Saboru predložiti da Državni ured za reviziju obveže na provođenje revizije privatizacije CO-a...

Adris grupa prihvatila je pravila koja je odredio prodavatelj RH i sudjelovala na međunarodnom natječaju za privatizaciju CO-a. U međunarodnoj konkurenciji dala je najbolju ponudu za kupnju 38,6 posto dionica vodeće osiguravateljne nacionalne tvrtke, stoji u priopćenju Adris grupe.

Ujedno, podsjeća se da se Adris obvezao dokapitalizirati CO s 840 milijuna kuna, što je i učinio.

"Od tada Adris čini sve kako bi, na otvorenom tržištu osiguranja i u konkurenciji globalnih kompanija, CO ojačalo svoju tržišnu poziciju u Hrvatskoj i regiji. Cilj nam je da ova stara hrvatska tvrtka postane regionalnim liderom. Time bismo kao gospodarstvenici na najbolji način pridonijeli svojoj domovini, konačnom izlasku Hrvatske iz krize i daljnjem jačanju hrvatskog gospodarstva", navodi se u priopćenju.

Dodaje se "da se čini kako to nije dovoljno te da su ambicije onih koji su od politike i, nažalost, od domoljublja napravili vlastito zanimanje, uvijek ispred razuma i šireg nacionalnog interesa, kao i da se u želji za osvajanjem ili, pak, zadržavanjem vlasti, ne biraju sredstva. Kadšto se to čini i na vrlo suspektan način, pri čemu u tom poslu stradava pamet, a u slučaju CO-a i, moguće, radna mjesta", upozorava Adris grupa u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram