Zatvori
Poslovni Puls
17/06/2015

Rusi i Ukrajinci ponovno posvađani, ovaj put zbog kredita

Premijer Ruske Federacije Dmitrij Medvedev se oglasio povodom izjave ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka, koji je kredit od 3 milijarde dolara od Rusije nazvao „mitom”...

„Ako su tri milijarde državnog zajma koje je Ukrajina dobila od Rusije, prema mišljenju Porošenka, mito, onda su milijarde o kojima se rukovodioci Ukrajine dogovaraju s MMF-om organizacija velike pljačke”, napisao je Medvedev na svojem Facebooku, a prenosi Regnum.

Predsjednik Ukrajine je 15. lipnja u razgovoru sa zapadnim novinarima izbjegao direktno odgovoriti na pitanje o obveznom plaćanju 75 milijuna dolara na ime isplate tri milijarde dolara duga prema Moskvi. Kredit je nazvao „mitom, koji je uslijedio ubrzo nakon što je Janukovič odbio potpisati sporazum o pridruživanju s EU u Vilniusu”.

Kasnije je ministrica financija Ukrajine Natalija Jaresko izjavila da Ukrajina priznaje dug pred Rusijom od 3 milijarde dolara, kao i druge euroobveznice, prenosi RBTH.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram