Zatvori
Poslovni Puls
17/06/2015

Neka zabava počne: Donald Trump ušao u predsjedničku utrku!

Nakon dugogodišnjeg koketiranja s idejom o ulasku u utrku za Bijelu kuću Donald Trump, financijski mogul koji se obogatio trgovinom nekretninama, a proslavio u TV reality programu Apprentice, konačno je i službeno postao predsjednički kandidat...

Kandidaturu je objavio u jednom od simbola svoje financijske moći, tornju Trump u New Yorku, kazavši među ostalim kako je on „najuspješnija osoba koja je uopće ušla u predsjedničku utrku“.

Održao je 45-minutni govor u kojem se dotaknuo širokog spektra tema, od trgovine, unutarnje i vanjske politike, odnosa s Kinom, ilegalnih useljenika koje bi zaustavio gradnjom zida između Sjedinjenih Država i Meksika, američkih veterana, strasti za golf, prenosi HRT.hr.

Oštro je kritizirao aktualnog predsjednika, ali i sve važnije protukandidate u predsjedničkoj utrci. U osebujnom govoru, koji nije čitao s blesimetra, svoje je bogatstvo procijenio na devet milijardi dolara poručivši Amerikancima kako je dovoljno bogat da bi bilo tko mogao utjecati na njega. Broj zainteresiranih republikanaca za najvažniji ured u Sjedinjenim Državama raste iz dana u dan, Trump je 12 službeni predsjednički kandidat ispred Republikanske stranke.

Iako mnogi analitičari Trumpa vide kao ozbiljnog biznismena i političkog klauna, čini se da njegovo osebujan stil javne komunikacije ne prolazi nezapaženo.

Televizijske kuće FOX i CNN pozvale su ga da sudjeluje u prvim predsjedničkim debatama gdje je broj sudionika ograničen samo na top deset kandidata.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram