Zatvori
Poslovni Puls
17/06/2015

Milanović u Japanu traži ulagače u hrvatsko gospodarstvo

Premijer Zoran Milanović počeo je službeni posjet Japanu, posvećen jačanju gospodarske suradnje i japanskim ulaganjima u Hrvatsku...

Najprije se sastao s predsjednikom Japansko-hrvatske grupe prijateljstva Sadakazuom Tanigakijem, a zatim s prijestolonasljednikom princom Naruhitom.

Planirana investicija tvrtke Marubeni u hrvatski elektroenergetski sustav znatno je povećala interes japanskih kompanija za Hrvatsku. Zanimanje su pokazale i tvrtke iz automobilske, kemijske, brodograđevne i elektroničke industrije.

Komentirajući premijerov posjet Japanu, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak je rekao kako vjeruje da je jedan od razloga tom posjetu i projekt izgradnje Plomina C s japanskom tvrtkom Marubeni.

"Ako smo potpisali ugovor o ekskluzivitetu onda je Marubeni jedini strateški partner. Poslali smo dokumente Europskoj komisiji i s njima razgovaramo o ugovoru. Kolege iz HEP-a pitat ćete za detalje koje mislim da je prerano o njima raspravljati s javnosti", poručio je Vrdoljak.

Milanović je prvi hrvatski premijer koji je posjetio Japan, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram