Zatvori
Poslovni Puls
12/06/2015

Srednja i Istočna Europa ubuduće mogu očekivati više kineskih turista

Očekuje se kako će zemlje Srednje i Istočne Europe, nakon potpisivanja niza sporazuma o turističkoj suradnji, postati glavno odredište kineskih turista...

Desetog lipnja je u Ningbou, pokrajina Zhejiang, započela Konferencija turističke suradnje i razmjene zemalja Srednje i Istočne Europe i Kine (Ningbo). Konferencija se održava u sklopu prvog Sajma investicija i trgovine Kine i CEEC-a, koji traje od 8. do 12. lipnja.

Sponzorirana od strane gradskog poglavarstva Ningboa, konferencija turističke suradnje i razmjene je privukla više od 600 predstavnika iz nacionalnih turističkih ureda iz Kine i 13 zemalja CEE-a, kao i domaće putničke agencije i novinare.

Na konferenciji su nacionalni turistički uredi iz 11 zemalja CEE-a posebnim prezentacijama predstavili svoje lokalne turističke atrakcije i resurse.

Turistički ured Ningboa je potpisao sporazum o razmjeni i suradnji s Latvijom i Poljskom kako bi ojačali uzajamnu turističku razmjenu.

Konferencija je održana u skladu sa Beogradskim smjernicama između Kine i zemalja CEE-a, koje su u prosincu potpisali kineski premijer Li Keqiang i europski čelnici u Beogradu.

Ona predviđa, između ostalog, razmjenu ljudi te povećanje suradnje između Kine i zemalja CEE-a u obrazovanju, kulturi i turizmu.

"Vlasti Ningboa planiraju uvesti izravne čarter letove u zemlje CEE-a kako bi pokrile sve veću potrebu za domaćim turizmom.", izjavio je Chen Gang, zamjenik ravnatelja Turističkog ureda Ningboa, dodajući kako će vlada Ningboa pružati potpore domaćim putničkim agencijama, koje su uvele putničke pakete za zemlje CEE-a, nešto što će doprinositi turističkoj industriji tih zemlja kao turističkim partnerima Ningboa.

"Naš ured poziva putničke agencije smještene u Ningbou da lokalnim stanovnicima nude popuste na putovanja u zemlje CEE-a od lipnja do listopada. Turistički paketi za posjet zemljama CEE-a u lipnju, kojeg su organizirale neke lokalne putničke agnecije, je rasprodan ubrzo nakon što je predstavljena politika potpora," Chen je naglasio. Istaknuo je kako vlada Ningboa također promiče vlastite turističke atrakcije u zemljama CEE-a kako bi privukla posjetitelje iz te regije.

Očekuje se kako će sve aktivnosti i bilateralni sporazumi pružiti snažan poticaj oživljavanju kineske kulturne i turističke suradnje sa zemljama CEE-a duž Gospodarskog pojasa Puta svile, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram