Zatvori
Poslovni Puls
03/06/2015

Ukrajina će zatražiti zapljenu ruske imovine u inozemstvu?

Ukrajina bi mogla tražiti konfiskaciju ruske imovine u inozemstvu, kako bi kompenzirala gubitke koje je imala zbog gubitka Krima, prenosi agencija UNN...

To će biti moguće u slučaju da Europski sud za ljudska prava tužbu riješi u korist Ukrajine, izjavila je za ukrajinski Peti kanal prva zamjenica ministra pravde Ukrajine Natalija Sevostjanova.

„Nastupit će faza pravedne nadoknade, kada se odredi suma na temelju koje će se ova kompenzacija isplaćivati. Instrument za konfiskaciju imovine u inozemstvu je vrlo učinkovit. Rusija danas posjeduje mnogo takve imovine u drugim zemljama“, istaknula je Sevostjanova, a prenosi portal radio-stanice Bussines FM.

Prema podacima ukrajinskog MVP-a, na Krimu je nacionalizirano preko 400 ukrajinskih poduzeća. „Preko 400 ukrajinskih poduzeća je nezakonito nacionalizirano i nezakonito se koriste bogatstva Ukrajine“, smatra Sevostjanova, javlja RBTH.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram