Zatvori
Poslovni Puls
28/05/2015

Forbes: Hrvati predvode popis najbogatijih poduzetnika u regiji

Pregled najbogatijih poduzetnika u regiji, koji u novom izdanju donosi časopis Forbes, još je jednom potvrdio da prva tri mjesta drže trojica Hrvata, Ivica Todorić, Branko Roglić i Emil Tedeschi, a četvrti je srbijanski poduzetnik Miroslav Mišković...

Na vrhu popisa najvećih poduzetnika u Sloveniji po prihodu našli su se Iza i Samo Login, bračni par čija je tvrtka Outfit7, specijalizirana za mobilne aplikacije, ostvarila 617,2 milijuna eura. Logini su tako pretekli Sandija Češka, vlasnika telemarketinške tvrtke Studio Moderna koja je lani imala 390,7 milijuna eura prihoda.

U Srbiji se Miroslav Mišković vratio na vrh ljestvice sa 463,7 milijuna eura prihoda Delta holdinga, a prošlogodišnji lider Miodrag Kostić sa svojom MK Grupom potonuo je 20 posto. Drugo mjesto, nakon snažnog skoka, zauzeli su Saša Glušac, Ivica Vukelić i Velibor Đurović, suvlasnici Autoritas investmentsa, čiji je prihod iznosio 369,4 milijuna eura.

U BiH je najveći Izudin Ahmetlić, čija je Hifa grupa, koja posluje u naftnom sektoru, ostvarila 330,5 milijuna eura. Drugi je Senad Džambić, čiji je trgovački lanac Bingo imao 258,9 milijuna eura.

Na prvom mjestu u Makedoniji treću godinu zaredom je Minčo Jordanov, vlasnik niza uglavnom metalurških i građevinskih tvrtki, a vrijednost njegovih udjela je 26,4 milijuna eura. Drugi je naftaš Andreja Josifovski sa 22,5 milijuna eura vrijednim dionicama.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram