Zatvori
Foto: Forbes
PoslovniPuls
15/05/2023

Mladi američki milijarder kupio većinski udio u magazinu Forbes

Amerikanac Austin Russell, poduzetnik i osnivač kompanije Luminar, preuzeo je većinski udio u poslovnom magazinu Forbes, javljaju američki mediji.

Russell će preuzeti 82% udjela u Forbes Global Media Holdings uz valuaciju cijele tvrtke na iznos od 800 milijuna dolara, piše Wall Street Journal.

Russell, kojeg je isti magazin prije dvije godine proglasio najmlađim američkim milijarderom, trenutno obnaša funkciju izvršnog direktora kompanije Luminar, koja proizvodi tehnologiju za autonomnu vožnju, te ima tržišnu vrijednost od 2,25 mlrd. dolara.

"Forbes je brend i medijsko carstvo prema kojem sam uvijek imao poštovanje", izjavio je Russell.

Američki milijarder Forbes preuzima od hongkonške kompanije Integrated Whale Media, koja je držala kontrolu nad Forbesom još od 2014. godine.

"Ovo je važna prekretnica u Forbesovoj legendarnoj povijesti i postignuće na koje bi svi u Forbesovom timu trebali biti ponosni", izjavio je izvršni direktor Forbesa Mike Federle za Axios. “Više od 105 godina inovacija je dio Forbesove DNK i držala nas je na čelu naše industrije. Sasvim je prikladno da sada kroz ovu transakciju, pravi inovator i vizionar, Austin Russell, bude novi upravitelj brenda.”

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram