Zatvori
Poslovni Puls
31/03/2015

Nova promocija istarskog turizma cilja na utjecajne korisnike društvenih mreža

Turistička zajednica Istarske županije započela je promocijsku kampanju pod nazivom Share Istria: Apply and win 7 days of great adventure in Istria. Prijavom na poziv, ulazi se u krug odabira za osvajanje sedmodnevnog besplatnog putovanja i boravka u Istri u periodu od 16. svibnja do 31. srpnja 2015. godine...

Međunarodni poziv upućen je svim influencerima, opinion leaderima, blogerima, putopiscima i autorima na društvenim mrežama, a koji imaju više od 5000 fanova ili followera. Prijave su otvorene do 22. travnja, a među njima se biraju pobjednici - voditelji ekipa. Odabrani voditelji imaju pravo sa sobom povesti jednog prijatelja, koji također mora biti prisutan na društvenim mrežama. Svakog tjedna u Istri će boraviti po tri tima istovremeno, a svaki tim sastavljen je od voditelja i njegovog prijatelja.

Obveza odabranih timova je da za vrijeme svojeg boravka u Istri svakodnevno na društvenim mrežama ili svojem blogu objave minimalno dva posta vezana uz dnevne doživljaje na putovanju. Odabrani timovi boravit će na jedinstvenom otoku/svjetioniku Porer u medulinskom akvatoriju, kao i u luksuznom hotelu Lone u Rovinju ili malom obiteljskom hotelu Kaštel u Motovunu, a svaki će im dan biti ispunjen raznim aktivnostima u organizaciji Turističke zajednice Istre. Svaki će tjedan biti ispunjen drugačijim aktivnostima kroz koje će odabrani „natjecatelji“ moći iskusiti ono najbolje što Istra ima, od mora i plaža preko enogastronomije i kulture pa sve do aktivnog turizma.

Nakon svakog tjedna bira se najbolji tim koji ulazi u konkurenciju za osvajanje glavne nagrade u vrijednosti od 10 tisuća eura. Najbolji tim se odabire po kriteriju: koliki je ukupni broj postova objavljen, koliki je njihov reach te kvaliteta objavljenih sadržaja.

Svi zainteresirani za osvajanje zanimljivog boravka u Istri mogu se prijaviti na natječaj na web stranici www.shareistria.com.

Projekt je tek djelomice sličan onome kojeg je prije nekoliko godina pokrenula australska Turistička zajednica pod nazivom "Najljepše radno mjesto na svijetu - čuvar plaže koraljnog grebena“. Inicijativa Turističke zajednice Istarske županije je drugačija, vrlo atraktivna i inovativna i na ovaj će način doprinijeti promociji Istre i Hrvatske, njenih ljepota i doživljaja s Poluotoka, navodi se u priopćenju.

Istarska turistička zajednica za ovaj je projekt pripremila cjelokupnu pozivnu kampanju, promotivne video spotove te uspostavila poseban web portal na kojem će se objavljivati, pratiti i vrednovati sadržaji.

Ovaj natječaj predstavlja dodatni iskorak u promociji Istre kao atraktivnog turističkog odredišta cjelogodišnjeg turizma, no istovremeno je to i nastavak snažne promocije tijekom posljednje tri godine u kojima je Istra uložila značajan trud i napor u PR aktivnostima. U tom je periodu Turistička zajednica Istarske županije organizirala studijska putovanja za brojne strane novinare specijalizirane za razne segmente turizma - od kulture preko festivala i velikih manifestacija, enogastronomije pa sve do cikloturizma i trekkinga i to iz ciljanih tržišta poput njemačkog, nizozemskog, američkog, talijanskog, austrijskog, španjolskog, britanskog i francuskog. To je rezultiralo brojnim reportažama u svjetskim medijima uglednih turističkih novinara koji su u organizaciji TZ-a boravili u Istri pa i uvrštenjima u brojne eminentne svjetske turističke vodiče.

Istra je na ovaj način stekla nemjerljivu reputaciju u smislu izbora, odnosno dodijeljenih priznanja i nagrada najutjecajnijih medija diljem svijeta. Medijska vrijednost objavljenih članaka na godišnjoj razini premašuje iznos od 150 milijuna kuna. Među deset najboljih destinacija na svijetu Istru su među ostalim uvrstili National Geographic Traveler, CNN, USA Today, Huffington Post, Fodor's, Reader's Digest, Wine Enthusiast te mnogi drugi, navodi se u priopćenju iz TZ Istarske županije.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram