Zatvori
Poslovni Puls
06/03/2015

Visa krenula s agresivnom promocijom aplikacija za beskontaktno plaćanje

Visa Europe je u suradnji s nekoliko banaka na Mobile World Congressu predstavila raspon aplikacija za mobilno beskontaktno plaćanje aktivnih na nekoliko europskih tržišta, koristeći posljednje verzije Androida i njihovu ugrađenu funkciju Host Card Emulation (HCE), stoji u priopćenju...

Zanimanje za tehnologiju HCE kao podlogu na temelju koje banke mogu razvijati i pokretati brendirane aplikacije za mobilno beskontaktno plaćanje za korisnike s pametnim Android NFC mobitelima, brzo dobiva zamah: sedam projekata već je pokrenuto u pet zemalja, uključujući Poljsku, Španjolsku, Tursku, Italiju i Slovačku, a više od 30 banaka obvezalo se da će pokrenuti svoje aplikacije Visa plaćanja bazirana na oblaku, do kraja 2015.godine.

Banke mogu implementirati prijedloge za mobilno plaćanje jednostavno i samostalno radeći s Visa specifikacijama za plaćanja bazirana na oblaku.

HCE i Visa specifikacije za plaćanja bazirana na oblaku nude bankama mogućnost da brzo i jednostavno ponude sigurnu uslugu mobilnog beskontaktnog plaćanja korisnicima koji posjeduju pametne NFC mobitele koji imaju ugrađen operativni sustav Android.

Projekti Visa Europe postali su mogući putem Visa specifikacija za plaćanja bazirana na oblaku, koje uključuju upotrebu tehnologije Host Card Emulation (HCE), ističe se u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram