Zatvori
Poslovni Puls
06/03/2015

Lalovac: Čekaju nas novi rezovi, uključujući smanjenje plaća

Iako to nije izravno potvrdio, ministar financija Boris Lalovac naznačio je kako nas očekuju dublji rezovi koji bi mogli uključivati i rezanje plaća, usluga u zdravstvu...

Odluka je politička, rekao je Lalovac, i mora je donijeti Vlada na čelu s premijerom.

'Aktivno radimo na programu reformi - bit će rezova u području zdravstva, plaća i subvencija. Bruxelles nam je dao rok do svibnja. Uskoro bi javnost bi trebala doznati kakve nas mjere čekaju', izjavio je Lalovac u emisiji Hrvatskog radija 'U mreži Prvog'.

'Analitičari trebaju ponuditi paletu mjera kako smanjiti rashode, a onda se mora donijeti politička odluka o tome koje ćemo mjere implementirati u nacionalni program reformi koje moramo Bruxellesu prezentirati do svibnja', dodao je.

Ministar Lalovacje kazao i kako nema novih zaduživanja. 'Jeftinog novca u svijetu ima, i moj prvi zadatak je da zatvorimo skupe dugove jeftinim novcem, gdje god ga mogu naći. To je velika ušteda za RH. Ne radi se o novim zaduženjima nego vraćamo dugove koji su nam 6%, 7% skuplji. Skupe kredite ćemo zamijeniti jeftinijima, to rade sve zemlje EU-a", rekao je Lalovac. te dodao kako bi država mogla uštedjeti između 300 i 350 milijuna kuna.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram