Zatvori
Poslovni Puls
02/03/2015

Karamarko: Hrvatskoj trebaju održivi rast, reindustrijalizacija i nova radna mjesta

U Zagrebu se održava konferencija 'Hrvatska i Europska unija - razvojna politika od 2015. do 2020.' Na skupu, koji organiziraju Zaklada hrvatskog državnog zavjeta, Europska komisija i Zaklada Konrad Adenauer, HDZ bi trebao predstaviti glavne ideje svoga gospodarskog programa...

'Pametni i održivi rast, te reindustrijalizacija, nova radna mjesta bazirana na znanju i inovacijama', kazao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko govoreći o osnovnim okvirima HDZ-ovog gospodarskog programa koji je u izradi. 'Veća će pozornost', kaže, 'biti usmjerena na do danas neiskorištene potencijale: geostrateški položaj Hrvatske kao novih vrata EU, upravljanje vodama, zaštita od poplava te istovremeno potpora novoj i vrijednijoj poljoprivrednoj proizvodnji. Velika pozornost', rekao je, bit će posvećena i energetici. 'Jasno je da ne mogu postojati samo ciljevi i želje te će u programu biti jasno naznačeni instrumenti i politike za ostvarenje svega toga', obećao je.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović poručila je da se kvaliatetnim mjerama može vratiti nada i optimizam građana kao i povjerenje inozemnih ulagača. 'Ne smijemo zatvarati oči pred istinom jer ignoriranje problema neće učiniti da sami od sebe nestanu. Upravo zato predložila sam sazivanje zajedničke sjednice Vlade kako bismo na taj način pokazali zajedništvo na pitanjima koja ne trpe podjele i očekujem pozitivan odgovor predsjednika Vlade', ponovila je Grabar-Kitarović.

Obećala je da će osobno biti uključena u sve aktivnosti koje otvaraju mogućnosti izvoznicima. Veseli je čuti poglede koji će biti izneseni na skupu. HDZ-ov gospodarski program rađen je u suradnji s bavarskim institutom CESifo, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram