Zatvori
Poslovni Puls
26/02/2015

MasterCard nastavlja gurati beskontaktna plaćanja "u oblaku"

Korisnici iz cijelog svijeta nastavljaju upotrebljavati svoje mobilne uređaje umjesto platnih kartica za sve veći broj MasterCard transakcija...

U manje od godinu dana od kako je objavljena podrška za HCE (Host Card Emulation) i beskontaktna plaćanja bazirana na uslugama u oblaku, MasterCard je objavio projekte koji se trenutno provode u više od 15 zemalja. Ovi projekti pružaju korisnicima više opcija plaćanja na njihovim Android uređajima, stoji u priopćenju.

Pružajući alternativu SE (Secure Element) pristupu prebacivanja podataka s kartica na mobilne uređaje, MasterCard plaćanja bazirana na uslugama u oblaku, stvaraju osnovu za brzi globalni razvoj mobilnih plaćanja. Ovaj pristup pojednostavljuje i ubrzava proces implementacije beskontaktnih mobilnih rješenja financijskih institucija kao što su izdavatelji kartica. Da pristup djeluje, pokazuju primjeri stotine licenciranih partnera kompanije MasterCard koji su prihvatili okvir ovog projekta kako bi implementirali sigurna mobilna plaćanja. Više od 25 programa i pilot projekata trenutno je aktivno na različitim lokacijama uključujući Australiju, Kanadu, Francusku, Njemačku, Italiju, Rusiju, Španjolsku, Ujedinjeno Kraljevstvo i Sjedinjene Američke Države.

"Naš se pilot projekt pokazao kao sjajna prilika za sklapanje partnerstva s kompanijom MasterCard u vezi s lansiranjem našeg prvog HCE rješenja na tržištu," rekao je Albert Figueras, voditelj poslovanja u banci Banco Sabadell. "Ovaj projekt nam je pružio korisne informacije koje su pomogle u razvijanju usluge SabadellWallet i pružanju najboljeg iskustva mobilnih plaćanja našim klijentima."

Kako bi dodatno ubrzala razvoj mobilnih aplikacija na Android uređajima, kompanija MasterCard je nedavno lansirala skup razvojnih alata ili SDK (Software Development Kit) za mobilna plaćanja. SDK nudi skup programskih baza i alata koji programerima omogućavaju lako kreiranje i testiranje aplikacija usklađenih sa specifikacijama kompanije MasterCard.

Broj lokacija koje prihvaćaju beskontaktna plaćanja kompanije MasterCard, od velikih trgovačkih lanaca do samoposluga, benzinskih pumpi, ljekarnica, parkinga, javnog prijevoza i taksija, porastao je s dva na tri milijuna u samo godinu dana, a MasterCard beskontaktne tehnologije prihvaćene su u 68 zemalja. HCE je dostupan na Android operativnim sustavima od verzije KitKat 4.4. koja je dostupna od studenog 2013. godine, te se i dalje koristi na velikom broju pametnih telefona. MasterCard kombinira prilagođene programe mobilnih uređaja sa sigurnom obradom transakcija koje se nalaze u oblaku, navodi se u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram