Zatvori
Poslovni Puls
25/02/2015

Hrvatska u New Yorku promovirana kao eno-gastro destinacija

Ministar turizma Darko Lorencin i direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić ovih dana borave u New Yorku gdje sudjeluju u organiziranim aktivnostima s ciljem promocije hrvatskog turizma na američkom tržištu...

Tako je u njujorškom restoranu Delmonico's održana večera u organizaciji HTZ-a na kojoj je američkim turoperatorima, novinarima i blogerima naša zemlja predstavljena kao eno-gastro destinacija. Na večeri, u sklopu koje su prezentirana hrvatska vina i hrana, sudjelovali su ministar Lorencin i direktor Ivičić.

Ministar Lorencin je naglasio kako turisti danas posebno cijene kvalitetu i autentičnost te dodao kako je Hrvatska itekako poznata po svojoj bogatoj i raznolikoj eno-gastro ponudi. „Hrvatska kao turistička destinacija nudi mnogo više od sunca i mora, a to naši gosti sve više prepoznaju. Važan segment naše raznolike ponude je svakako eno-gastronomija koju i Strategija razvoja turizma definira kao jedan od ključnih proizvoda kada govorimo o povećanju turističkog prometa i produljenju sezone“, rekao je Lorencin. Ministar je također poručio kako je zadovoljan turističkim prometom kojeg Hrvatska ostvaruje na američkom tržištu, ali i dodao kako rezultati mogu biti još i bolji zbog čega se i provode slične promotivne aktivnosti.

Direktor Ivičić je naglasio kako je Hrvatska među američkim turistima nova destinacija i da upravo zbog toga možemo očekivati sve više američkih gostiju. „Jedan od glavnih ciljeva Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma je otvaranje novih tržišta i mogućnosti. Da bi u tome uspjeli moramo konstantno unaprjeđivati našu turističku ponudu i tako stvarati nove motive dolazaka u našu zemlju. Jedan od važnijih motiva je svakako hrvatska eno-gastro ponuda koja je vrlo raznolika i bogata“, poručio je direktor Ivičić.

Večera u restoranu Delmonico's okupila je više od 50 sudionika među kojima su bili brojni poslovni partneri i predstavnici medijskih kuća poput Huffington Posta, New York Timesa, CNN-a, Fodorsa, Travel + Leisurea, The Daily Food & Wine, i mnogih drugih.

Večeri su prisustvovali i Zoran Konstantinović iz Veleposlanstva RH u SAD-u, Domagoj Kero, direktor Podravke International, Elizabeth George, direktorica marketinga pri američkoj udruzi turoperatora (USTOA) i drugi. Prisutni su imali priliku kušati tradicionalna jela hrvatskih regija poput škampa na buzaru, školjki, tartufa, janjetine i štrudli, ali i vrhunska vina poput Graševine Galić, Malvazije Festigia Agrolaguna, Malvazije Kozlović, Pošipa vinarije Jako vino, Plavca vinarije Miloš te Dingača vinarije Bura i Ambre Bibich.

Među uzvanicima je bila i Liz Aiello, supruga pobjednika nagradne igre Hrvatske turističke zajednice organizirane na Twitteru za vrijeme američkog Super Bowla. Nagradno putovanje u Rovinj uručio joj je direktor Ivičić i poželio ugodan boravak u Hrvatskoj.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram