Zatvori
Poslovni Puls
19/02/2015

Maras: Malo i srednje poduzetništvo izvlači Hrvatsku iz krize

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras u emisiji Hrvatskog radija A sada Vlada izjavio je kako se razmišlja o tome da se razina godišnjeg dohotka na koji se plaća paušalni porez za samostalne djelatnosti obrta podigne sa 150.000 na 230.000 kuna te da se najmanjim tvrtkama maksimalno olakša vođenje poslovne papirologije...

Istaknuo je kako je takvih primjera ima u brojnim zemljama u svijeta, gdje se, kako tvrdi, račun dobiva praktički na papiru, nema prijava, ništa nije komplicirano, a opet sve dobro funkcionira.

Osvrnuvši se na Rusko-hrvatski gospodarski forum u Moskvi, Maras je naglasio kako je dobro da se održao i da će se pravi efekti, zbog dobrih gospodarskih odnosa dviju zemalja, tek osjetiti u budućnosti.

Maras je također najavio da će Vlada ovoga tjedna donijeti novi program poticanja poduzetništva i obrta Poduzetnički impuls 2015., vrijedan više od 4 milijarde kuna. Kako je istaknuo, mali i srednji poduzetnici već sada nose gospodarski rast i na temelju njihovih rezultata država će ove godine izaći iz recesije.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram