Zatvori
Poslovni Puls
16/02/2015

Slijedi "invazija" kineskih turista na Zadar i Dalmaciju?

U Kini je potpisan ugovor kojim će u Zračnu luku Zadar jednom tjedno tijekom čitave godine slijetati kineski charter letovi, a prvi bi trebali krenuti već s prvim svibnjem...

Direktorica zadarske Zračne luke, Irena Ćosić je s delegacijom iz Zagreba koja s predstavnicima kineskih aviokompanija i resornih ministarstava dogovara charter letove za Hrvatsku u Chonqing otputovala 5. veljače i vraća se ovog vikenda.

Pregovore s Kinezima započeo je direktor Chinese Southeast European Business Associationa, Mario Rendulić, koji je i inače na čelu hrvatske delegacije, a na početku pregovora razmatrani su i ugovori za druge zračne luke, ne samo zadarsku.

Ćosić kaže kako detalji ugovora i termini prvih dolazaka kineskih chartera iziskuju još vremena.

"Prvi bi letovi krenuli najkasnije 1. svibnja i trajali cijelu godinu, jednom tjedno. Vize bi se rješavale preko Italije, s obzirom da je uspostavljena direktna linija Chongqing - Rim, i to dvaput tjedno kineskom aviokompanijom Hainan, pa bi dobivanjem multi entry vize putnici ulazili u Hrvatsku. Cijelo vrijeme boravka u Pekingu s nama je i veleposlanik Republike Hrvatske u Kini, gospodin Nebojša Koharević. Bilo je razgovora i o cargo prometu, a gospodin Koharević će obaviti razgovor i u sjedištu aviokompanije Hainan. Tražit će da se Zadar ubaci na postojeću liniju Chongqing - Rim i prije charter letova. Danas smo s njima trebali imati sastanak, ali je odgođen", napominje Ćosić, a prenosi Zadarski.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram