Zatvori
Poslovni Puls
14/02/2015

Hrvatski inovatori prodali softver u Maleziji

Odjel za poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj Hrvatske gospodarske komore organizirao je posebno uspješnu 7. Inovacijsku misiju, koja se održala u sklopu najveće izložbe inovacija jugoistočne Azije, 14. MTE – Malaysia Technology EXPO...

Ovaj respektabilni poslovni događaj održao se od 12. do 14. veljače u Putra World Trade Centru koji se nalazi u poslovnom dijelu Kuala Lumpura, Malezija.

Tvrtke Citus do.o. i Live Good j.d.o.o. iz Zagreba potpisale su ugovor o suradnji s University of Malaya te isporuku prvih 10 softverskih paketa C@N Motion.

Osnivačica tvrtke mag. molekularne biologije Anita Bušić bit će vodeća istraživačica na zajedničkom tripatitnom projektu čiji će se rezultati ugraditi u hrvatski proizvod BodyRecog-FITNESS ASIA. Odličan je to primjer povezivanja i suradnje poslovne i akademske zajednice, što je uostalom i cilj izložbe.

MTE ove je godine okupio velik broj inovacija iz Malezije i brojnih država jugoistočne Azije i Europe gdje je deset hrvatskih izložaka odlikovano s ukupno 11 nagrada.

Najbolja hrvatska izlagačica ove godine bila je Rosa Ferenčević, tvrtka MARINALAB OPUS d.o.o. koja je za inovaciju Acidosalus Baby osvojila „Best Award“ (za jedan od deset najboljih izložaka MTE 2015), a nagrađena je novčanom nagradom i zlatnom medaljom.

Zlatnu medalju osvojio je i Tomislav Bronzin iz tvrtke CITUS d.o.o. za inovaciju C@N eMOTION.

Srebernu medalju osvojili su: Ionizacijska tehnologija za snižavanje točke tečenja fosilnih goriva na 0 stupnjeva Celzija bez upotrebe kemikalija Antuna Drvara, Tvrtka SUPERNOVA d.o.o. za inovaciju Sprava za bojanje uzoraka na kosi u jednoj ili više boja, u jednom nanošenju, Tvrtka HERBAFARM-MAGNOLIJA d.o.o. za inovaciju Herbafertil; inovacija InfraredART Nade Žiljak i tvrtka CEI MIKROELEKTRONIKA d.o.o. za inovaciju Inteligentna odjeća s termo izolacijskim svojstvima.

Brončanu medalju osvojili su: Mladi inovatori Jakov Soldić i Josip Horvat za inovaciju MAGREG; tvrtka PRIRODA LIJEČI d.o.o. za inovativnu kozmetiku Nikel i MARINALAB OPUS d.o.o. za inovaciju Toothpaste 3-in-1.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram