Zatvori
Poslovni Puls
04/02/2015

[KAKO RADIM] Željko Riha, ravnatelj Londonske škole za odnose s javnošću

U novoj rubrici “Kako radim” na portalu PoslovniPuls, poduzetnici, manageri, marketingaši, startuperi i javne osobe otkrivaju nam pojedinosti iz svog tipičnog radnog dana

Ime i prezime: Željko Riha

Titula: Specijalist za internet marketing (Escape d.o.o.) i ravnatelj Londonske škole za odnose s javnošću (LSPR)

Ne propustite i druge "Kako radim" specijale:

- Saša Cvetojević

- Ilija Brajković

[divider]Kako radim - Željko Riha[/divider]

U koliko sati se budite?

Ovisno o danu, no oko 8 sati sam budan kako bih mogao službeno u 9:00 započeti s radnim danom. Nisam jutarnja osoba, iako imam mnogo prijatelja koji prakticiraju rano buđenje, ja nekako više volim raditi u kasnijim noćnim satima. Tada imam najviše inspiracije za kreativni rad, posebice kada se radi o osmišljavanju oglašivačkih kampanja.

Bez čega Vam je nezamisliv početak radnog dana?

Bez crnog čaja. Naravno, i bez mobitela, osim što me odmah ujutro probudi, posluži mi i za pregled mailova i vijesti. Često krenem od stranih izvora vijesti da bih završio na domaćim portalima.

Kako izgleda Vaš ured?

Centralno mjesto ureda je stol na kojem se nalazi monitor, primarni notebook (Windows 8.1 – iDeaPad Y510p), MacBook Air, blok za zapisivanje, slušalice i obavezni Kindle. Uz to, prisutan je i kauč koji sam mislio više koristiti, no zapravo služi samo kada mi netko dođe u posjet, te  polica s knjigama. Posebno se ponosim  plakatom serije "Game of Thrones" koji stoji na zidu i čiji sam veliki ljubitelj.

Postoji li mobilna aplikacija bez koje ne možete?

Osim redovnih – Mail, Gmail, Twitter, Facebook, ne mogu bez Google Analytics aplikacije, te Play Newsstand za čitanje vijesti i Google Keep na kojoj često radim bilješke. Dosta toga zapravo koristim u Google cloud rješenju i Dropboxu.

Android ili iPhone?

Koristio sam oba, trenutno sam (i mislim da ću ostati) na Androidu. Primarno koristim HTC One M8 i čekam Android 5.0 Lollipop nadogradnju.

Rokovnik ili iPad za bilješke?

Kombinacija, i dalje volim rokovnik no kada mogu koristim iPad i Google Keep za bilješke.

Omiljena hrana za ručak?

Samo da ima mesa. Ručak smatram jako važnim radi uravnotežene prehrane i zdravlja. Stoga ručak mora biti bogat svim potrebnim namirnicama. Omiljena hrana za ručak je meso.

Slušate li glazbu dok radite?

Ponekad, posebice kada moram napisati neki članak, onda stavim slušalice na uši i pokrenem Foobar2000 (preporuka za slušanje glazbe). Često slušam blues (B.B. King / Clapton / Muddy Waters), a otkrio sam da se i uz klasiku dobro radi.

Vaša tajna za produktivan radni dan?

Ovo pitanje me dalo na razmišljanje, rekao bih - dobra priprema. Nerijetko se dan prije pripremim i onda prema prioritetu odrađujem zadatke, tako da na kraju dana svi zadaci budu obavljeni.

U koliko sati obično napuštate ured?

Kada završim sa zadnjom obvezom za taj dan. Radni dan mjerim prema količini posla koju moram obaviti, a ne prema satima.

Knjiga koju trenutno čitate?

Trudim se paralelno čitati nešto korisno za struku i za nešto za zabavu. Trenutno čitam Robert Ludlum -  Matareški krug i W. Timothy Coombs – Crisis communications handbook.

Poslovni put Vam ne pada teško kada putujete u…?

Općenito mi poslovni put ne pada teško. Volim putovati, privatno i poslovno. No kada bih mogao birati, biram toplu lokaciju uz more.

Podatak o Vama koji ljude obično iznenađuje?

Obično ih iznenade dva podatka, prvi je da sam 2001. godine na EUREKA natjecanju u Bruxellesu bio u timu koji je osvojio srebrnu nagradu iz inovacije u robotici. Mnogi danas ne znaju da sam se u osnovnoškolskim i srednjoškolskim danima te na početku studija bavio robotikom. Danas bih volio ponovo aktivirati tu svoju strast koju sam imao prema robotici.  Drugi je da sam "vitez" (Sir), kod nas dosta neshvaćeno, no kako sada dosta radim s Londonom, to je iznimno cijenjena nagrada ako se može tako nazvati. Ponosan sam na to dostignuće jer je nagrađen moj trud i rad.

Idealan način za opuštanje na kraju još jednog napornog radnog dana?

Kvalitetan trening (gym + sparing) i slušanje glazbe u društvu supruge i prijatelja, a onda to uključuje i pripremu jela. Na kraju radnog tjedna idealno opuštanje je odlazak s prijateljima biciklima na Sljeme.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram