Zatvori
Poslovni Puls
03/02/2015

Kinezi prodiru na britansko bankarsko tržište

Industrijska i komercijalna banka Kine (ICBC) u ponedjeljak je objavila stjecanje 60-postotnog udjela u Standard banci...

Sa sjedištem u Londonu, Standard banka je ogranak za međunarodnu robnu i deviznu razmjenu Standard Bank Group (SBG), najveće afričke bankarske grupe po imovini.

Predsjednik ICBC-a Jiang Jianqing napomenuo je kako su se liberalizacija kineskog kapitalnog tržišta, razvoj offshore RMB poslovanja, kao i ubrzanje inozemnih ulaganja, spojili u potražnji za globalnim poslovanjem.

"Stjecanje udjela u Standard banci važno je za ICBC kako bi se proaktivno nosila s ovim zahtijevima", rekao je Jiang u službenom priopćenju, prenosi CRI.

Iskorištavanjem dviju globalnih mreža i resursa, zajedničko poslovanje moglo bi postati globalna tržišna platforma koja bi zadovoljila strateške ciljeve obje strane.

ICBC je najveća kineska komercijalna banka po imovini, koja je još 2008. kupila 20-postotni udio u SBG-u te 80-postotni udio u Standardi banci Argentina 2012.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram